sursa foto:
Daca vrei sa te imbraci ca sotia domnului Titulescu, eleganta doamna Caterina:

21 mai 1935, Viena. In Gara Centrala din capitala Austriei,Nicolae Titulescu este primit cu caldura de cativa colaboratori, printre care domnii Lucian Blaga (alaturi de sotie, doamna Cornelia Blga) si Caius Brediceanu.
In dreapta omului politic, cu un buchet superb de flori in brate, zambeste curtenitor si splendid doamna Caterina, sotia, muza, partenerul politic din umbra al omului de stat.
Ea este cea care l-a sustinut decenii la rand pe ambitiosul om politic oltean, l-a incurajat si l-a ajutat sa-si conceapa discursurile pe care si azi le mai studiaza in scoala pasionatii de istorie sau oratorie.
Despre sotia lui Nicolae Titulescu, istoricul craiovean Toma Radulescu spune ca “provenea dintr-o familie de boieri din Rosiorii de Vede si era considerata un arbitru al elegantei. Era alaturi de sotul sau cand acesta concepea discursurile si s-a numărat printre cei care au demascat politica comunista. A murit la cativa ani dupa Nicolae Titulescu, iar in testamentul sau a specificat faptul ca ramasitele lor pamantesti sa nu fie aduse in Romania decat dupa caderea regimului comunist. S-a respectat dorinta acesteia, numai ca in tara au fost aduse doar cele ale lui Nicolae Titulescu”.
Sa sustii, sa incurajezi discret, sa intelegi, sa dramuiesti forta unui discurs si sa ai grija de eleganta impecabila a povestii tale de dragoste. Lectiile doamnei Titulescu. Atat de cool.