Daca vrei sa te imbraci ca elegantul domn Avram:

Toata Romania l-a remarcat si nu l-a mai putut uita pe actorul cu alura de star de Hollywood, inalt, cu ochi patrunzatori si par cu onduleuri lejere, tinute laolalta cu briantina, dupa ce a privit-o drept in ochi si in inima pe Marina Vlady, in “Steaua fara nume“.
A fost unul din barbatii fatali, cei mai plini de sarm ai cinema-ului romanesc si in bratele domniei sale a stat indragostita si doamna Olga Tudorache, cei doi traind o poveste de iubire plina de pasiune din care s-a nascut si singurul fiu al doamnei Tudorache.
Cristea Avram este din generatia marilor actori romani ai anilor ’60. S-a nascut in Bucuresti in 1931, a absolvit Institutul de Teatru in 1958 si a jucat roluri memorabile in “Steaua fara nume”, “Darclee” sau “Zodia Fecioarei”.
In 1966, in perioada in care diva franceza Marina Vlady era la Bucuresti pentru a turna “Steaua fara nume”, tot orasul vuia si tesea povesti despre masina americana decapotabila pe care o conducea actrita, cu esarfele ei lungi fluturand in vant, care avea mereu scaunul din dreapta ocupat de acelasi barbat superb si plin de sarm: Cristea Avram.
O poveste de dragoste de acum jumatate de secol. Cu oameni frumos si cool.