sursa foto: Biblioteca V.A. Urechia
Daca vrei sa te imbraci ca Gigi Aramescu:

Eleganta doamna Aramescu, cu tunsoarea dumneai scurta si atat de chic, cu ia si vesta pe care le adora si pe care le gasea atat de elegante, artista mereu indragostita de creativitatea si frumusetea motivelor populare romanesti pe care le-a desenat, redesenat, povestit intregii lumi.
S-a nascut la 25 iulie 1910 intr-o familie de intelectuali din Galati si a primit o educatie frumoasa si aleasa. Tatal sau, profesorul Gheorghe Aramescu, unul din membrii de frunte ai Societatii culturale “V.A. Urechia” si mama doamnei Aramescu, Elena Madgearu, muziciana si sora economistului Virgil Madgearu au simtit talentul si pasiunea pentru frumos a fiicei lor si astfel, micuta Gabriela studiaza pianul de la varsta de 6 ani.
In perioada 1917-1930 urmeaza clasele primare si liceul la Scoala Ortodoxa din Galati, iar intre anii 1930-1934 studiaza dreptul la Grenoble, in Franta, luandu-si licenta in 1934.
Imediat dupa razboi, in 1944, domnisoara Aramescu pleaca din Romania si in 1947 se casatoreste cu colonelul in rezerva Pierson Anthony Anderson. Tinerii casatoriti se stabilesc in Statele Unite la New York si cativa ani mai tarziu, la Miami. La 4 ani dupa casatorie, doamna Aramescu-Anderson incepe sa picteze si urmeaza cursurile prestigioasei scoli de arta “Art Students’ League” din Big Apple. Dupa absolvirea scolii, isi deschide prima expozitie personala si e recunoscuta si apreciata imediat de critica si de public.
In 1962 expune impreuna cu fratele sau, sculptorul Constantin Ticu Aramescu, la Norton Gallery din West Palm Beach, Florida.


Doamna Gigi Aramescu a trecut dincolo acum 18 ani, la Miami, dar ramane in istoria frumoasa a artelor lumii prin picturile sale pline de influente populare romanesti, care pot fi vazute si admirate in colectiile permanente ale Muzeului de Arta Moderna din Miami, in colectii private sau publice din Austria, Italia, Franta, Spania, Turcia, in colectiile muzeelor din tara, unde domnia sa a donat lucrari, si in colectia dedicata artistei de Muzeul de Arta Vizuala din orasul sau natal, Galati.