Daca vrei sa te imbraci ca domnul Socolescu:
costum Thom Browne cravata YSL
Sa crezi atat de mult in virtutile scolii si in menirea de a transmite celorlalti sunt lucruri mari, pe care doar cei alesi stiu sa si le asume si sa le duca la bun sfarsit, ca pilde de-o viata de om.
Ion N. Socolescu, fondatorul scolii romanesti de arhitectura a fost unul dintre aceste personaje cool si atat de chic.
Nascut intr-o familie veche de boieri si crescut dupa valorile stricte, subtiri si pline de eleganta ale aristocratiei oranduite romanesti, domnul Socolescu a facut studii la Bucuresti si la Paris si s-a lasat inspirat de prietenii, familia lui (vine dintr-un neam de arhitecti – cel mai cunoscut este Toma T Socolescu, fiul fratelui sau, care a facut foarte multe cladiri in Ploiesti si o casa splendida pe strada Tuberozelor, in Bucuresti) si cei pe care i-a admirat si incurajat.
Dl. Socolescu a pus bazele Societatii Arhitectilor Romani la sfarsitul secolului XIX, in 1890 a infiintat revista „Analele arhitecturii iar 2 ani mai tarziu, in 1892, impreuna cu bunul sau prieten, S. Sterian si pe propria cheltuiala, a deschis prima scoala de arhitectura romaneasca.
Socolescu este unul dintre cei mai buni reprezentanţi ai scolii romanesti de arhitectura moderna, stilul sau clar si monumental, cu influente brancovenesti si orientale, cu arcadele-marca Socolescu dand eleganta si frumusete oraselor unde a construit cladiri, care, unele norocoase mai stau si azi in picioare.
exterior2
Daca vreti sa vedeti una din constructiile fara egal ale domnului Socolescu, va invitam pe C.A. Rosetti, la numarul 13, la Palazzo Lido, fosta Casa Angelescu, un palat in stil Socolescu splendid, restaurat cu grija pentru fiecare detaliu al planului initial, o bijuterie arhitecturala in inima orasului.
DSC_0037 (2)
DSC_0017
IMG_8561_stitch
Mai multe despre Palazzo Lido si constructia domnului Socolescu, aici.