Prima data, i-am vazut intr-o carte despre istoria pantofilor chic, in care apareau intr-un pictorial “dandy-sport” din anii ’30. Textul care acompania imaginea vorbea despre “incaltamintea bicolora”, din panza groasa, cu sireturi din piele pe care o purtau baietii de familie buna, cu preocupari sportive la New Hampton.


In aceeasi carte, autorul preciza ca 20 de ani mai tarziu, domnisoarele cheerleaders strigau si dansau pe terenurile de sport, in combinezoane inflorate, vichy sau in dungi, purtand aceiasi pantofi-saddle.
Saptamana trecuta i-am vazut din nou, in cateva cadre hiperfashion, in “On the Road” al lui Walter SallesKristen Stewart vagabonda pe bitumul american, intr-o pereche de pantofi bicolori, plini de praful aventurii.


Si Wes Anderson, cel atat de obsedat de detalii si de cadre perfect armonizate, a incaltat-o pe protagonista din Moonriose Kingdom, Kara Hayward, tot cu “saddles”.

Vara e aici, vacanta, aproape, cartea domnului Kerouac e pregatita pentru sezlong, generatia “beat” a “furiosilor vietii, ai verbului, a celor care vor totul deodata” e pe val, iar dorinta e aceeasi. De aventura & saddle shoes.