Daca vrei sa te imbraci ca Printul Bibescu:
costum Brioni cravata avanti briantina Yardley
“Barbat chipes si viril, cu trasaturi fin cizelate si profil de imparat roman, Anton era o combinatie de vitalitate innascuta, maniere insolente si spirit caustic. Fascina femeile pe care ii placea sa le seduca si apoi sa le paraseasca.”
”Inalt, impunator, dispretuitor in privire, ironic in conversatie, nepasator in atitudini, era omul pe care nimeni nu cuteza sa-l infrunte decat atunci cand nu era de fata. Il fascinau urzelile, culisele, amorurile tainuite care rasturnau guvernele, intrigile care le instaurau, santajurile care-i duceau pe unii la sinucidere, iar pe altii la glorie si imbogatire, aventurierii de inalta clasa, spioanele din lumea buna, masonii care-si ascund apartenenta, asa cum pe unii ii fascineaza romanele politiste sau rubrica faptului divers din ziare.”
Portrete ale aceluiasi personaj, opinii despre un caracter admirat, invidiat dar niciodata ignorat.
Printul Anton Bibescu si-a fascinat prietenii (Marcel Proust spunea despre el “Numai Anton ma intelege” iar Mihail Sebastian a fost gazduit in conacul familiei Bibescu de la Corcova, unde a scris “Steaua fara nume” si in anii terbili ai oprimarii evreilor, Printul Bibescu a fost un mare sustinator si aparator de forta al scriitorului), a fost detestat de dusmani (sunt celebre conflictele lui din epoca cu Titulescu sau Argetoianu, cel din urma spunand despre el: “este un om cu totul neserios” sau “ este o cutra bine cunoscuta”) iar lumea mondena bucuresteana, londoneza si pariziana l-a barfit, i-a pus in spate povesti, legende, urzeli.
Anton Bibescu a trait sub spectrul exceptionalului inca din primii ani de viata, cand a cunoscut in Rue de Courcelles nr. 69, in salonul muzica si literar al mamei sale, Elena Bibescu, toata stralucirea intelectuala a Parisului: Franz Liszt, Ignatiu Paderewski, Saint Saens, Debussy, Richard Wagner, George Enescu sau Anatole France.
A iubit cele mai frumoase si mai celebre femei ale epocii sale, de la Enid Bagnold (care il numea ”printul de aur cu buzunarele pline de smaralde”) pana la spectaculoasa ziarista Rebecca West (care-i spunea “atlet de budoir”) sau splendida Mabel Palmer.
cu Mabel Porter
S-a casatorit cu una din cele mai frumoase femei ale Londrei interbelice, Elizabeth Asquith, fiica lui Herbert Asquith, unul dintre cei mai iubiti oameni de stat din Anglia, fost prim ministru in timpului primului razboi mondial. Nunta lor a fost un eveniment de lume foarte titrat in Londra anului 1919, la ceremonie fiind invitati regina Alexandra si George Bernard Shaw.
cu Elizabeth Bibescu
A trait o viata incredibila si a depasit cu eleganta razboaie, drame personale, tragedii familiale, confruntari diplomatice. A trait nenorocirea pierderii intregii averi si a intalnirii cu absurdul comunist si s-a stins din viata in 1951, recunoscut in toate capitalele occidentale ca unul din cei mai importanti diplomati si oameni de lume din Belle Epoque.
“Bun sfetnic, ironic, afectuos si plin de nerabdare, brusc deprimat si la fel de brusc batjocoritor (la adresa sa sau a vietii) a ramas, in acesti ultimi ani, acelasi intelept in linistea ca argintul vechi a casei sale de pe Sena, in ale carei oglinzi se rasfrangeau apele fluviului, la fel ca pe vremuri cand locuia impreuna cu fratele sau Emanuel la Londra, pe malul altui fluviu”, Enid Bagnold, despre marea sa iubire, Printul Anton Bibescu.
sursa info