Daca vrei sa te imbraci ca domnul Stroe sau monsieur Vasilache:

“Alo, alo, aici e radio / Stroe si Vasilache, lache, lache…” se auzea pe 9 ianuarie 1929 de la radio. Lumea fredona si stia ca avea sa nu mai uite niciodata refrenul. Era prima emisiune “Ora vesela”, la Radio Bucuresti, pe care orasul o asculta in fiecare duminica, ca sa rada, cante si danseze. Protagonistii erau cei mai simpatici, mai iubiti actori de comedie ai momentului, un duo formidabil care a facut istorie pe secna, la radio si in cinema.

Putini sunt cei care stiu ca Stroe si Vasilache au regizat si au jucat in cel mai vechi musical romanesc, filmul „Bing Bang” (1934) – film sonor, printre cele mai vechi pastrate in intregime in arhivele cinemaului autohton.

Stroe si Vasilache faceau sali pline la teatrele Alhambra, Atlantic, Carabus, N.STROE fiind cel care a dat numele Teatrului “Constantin Tanase”.
Se respectau, visau impreuna si planuiau lucruri marete in doi: “Ne faceam visuri marete si, ca sa nu le uitam, le-am scris mare pe un perete din cabina noastra.”, povesteste N. Stroe.
Din nefericire, povestea de dragoste, de prietenie, de talent dintre cei doi a fost intrerupta brusc si tragic pe 4 aprilie 1944, cand Vasilache a fost omorat in bombardamentele care au avut loc asupra capitalei.
N. Stroe a continuat cariera de la radio si ne-a lasat slagare de neuitat: “Trurli Trurli”, “Du-ma acasa, mai tramvai”, “Morarita”, “Ninge, ninge” sau “Dragoste, poveste veche”.

Prietenie si complicitate de neuitat. Stroe si Vasilache, duetul invincibil. Cool.