In imagine, C. Argetoianu impreuna cu Carol al II-lea, la Marele Derby.
Daca vrei sa te imbraci ca domnul ministru Argetoianu:

Acum 80-90 de ani, in perioada interbelica, opinia publica, lumea romaneasca il priveau pe Constantin Argetoianu ca pe un personaj-prototip al politicianului cinic, foarte focusat si versatil.
A intrat in politica tarziu, la varsta de 42 de ani, dupa 8 ani de studii la Paris, un doctorat in medicina si o licenta in litere si drept si o cariera lunga in diplomatie la legatiile Romaniei din Constantinopol, Roma, Paris si Viena.
A ramas in constiinta publica ca un „globe-trotter” politic, facand parte din 8 partide politice, un record pentru politica romaneasca si schimband deseori taberele pentru a-si atinge scopurile de putere.
Contemporanii si istoricii il descriu ca pe un personaj incredibil, de forta si spirit, caracter cu mult umor, cinism si poveste.
Isi zdrobea adversarii cu discursuri pline de inteligenta si savoare si se spune ca intr-o astfel de confruntare cu un parlemantar care se lauda zgomotos ca are sustinerea intregului Gorj, Argetoianu i-ar fi spus de fata cu intreaga audienta, aruncandu-i in derizoriu discursul: “Ah, atunci dumneata esti un adevarat soutien-gorge” (n.r.:sutien, in lb romana) :) )).
Numele lui Argetoianu ramane in istorie si datorita operei sale memorialistice de anvergura şi jurnalului sau, ambele editate postum. Contemporanii sai, care poate ca ii cunoasteau, admirau si intelegeau excentricitatile si vasta cultura, nu i-au cunoscut, din pacate, talentul de mare scriitor, de autentic Saint-Simon roman.
Dar noi, generatia milenista, avem aceasta sansa si bucurie. Sa cunoastem o cronica romaneasca scrisa de un politician de acum aproape un secol, asa cum ne dorim sa fie si cei care au grija azi de noi si destinul Romaniei de azi. Si despre care visam sa spunem ca “mai cool decat domniile lor, nici macar monsieur Argetoianu”…