Daca vrei sa te imbraci ca Florian Pittis:

Vocea domniei sale e rock, teatru si libertate. I-am auzit-o de pe scena, de la TV sau radio. Ne-a invatat ce inseamna muzica buna, sa nu ne pese “cat de lung avem parul” si ce inseamna generatia in blue-jeans. Vorbea despre pasiunile domniei sale cu o bucurie molipsitoare si nu se plangea decat ca avea nevoie de ani buni ca sa-si mute albumele rock de pe viniluri in fisiere de computer.
A strans decenii intregi muzica si umbla fara liniste, in anii grei de comunism si cantece patriotice, dupa o piesa Rolling Stones, Led Zeppelin sau un disc Deep Purple adus ilicit de un calator in Occident.
Domnul Pittis e de neuitat, il iubim cu totii la fel de mult si stim ca mai cool decat domnia sa nu o sa mai cunoastem vreodat’.
S-a nascut in Bucuresti, acum 69 de toamne (pe 4 octombrie ar fi implinit 69 de ani) si a crezut toata viata in marile sale vocatii: teatru si muzica.
A facut istorie la TV cu tripleta Anda (Calugareanu), Dan (Tufaru) si Forian (Pittis), a jucat in zeci de piese pe scena de la Bulandra si era cunoscut de toata lumea pasionata de muzica a Bucurestilor ca unul din cei mai importanti colectionari de viniluri cu trupe interzise, prea rebele si libere pentru lumea inchisa a comunismului.
A facut parte din fenomenul “Cenaclul Flacara”, dar in anii ’80 este inlaturat din viata publica pentru ca nu vrea sa faca nicio concesie.
Dupa 1989, infiinteaza impreuna cu Mircea Baniciu, Vladi Cnejevici si Mircea Vintila, formatia Pasarea Colibri.
La inceputul anilor 2000, salveaza Radio Roamania Tineret pe care-l aduce in online si toti devenim dependenti de Radio3Net, singurul radio public de pe internet, despre care Pittis povestea prietenilor ca este “cea mai mare realizare a vietii lui”.
„In istorie sunt momente in care parca Dumnezeu coboara in muzica. Asta imi da pasiune, iar pasiunea mea a fost chiar viata.”, domnul Pittis, cel mai cool dintre pamanteni.