sursa foto
Daca vrei sa te imbraci ca elegantul domn Serban Flondor:

Sacou Carven
Cizme de calarie Nicolas Andreas Taralis
Pantaloni de calarie
Storojinet, Bucovina. Eleganta fara cusur a domnului Serban Flondor (centru-fiul lui Iancu de Flondor, unul din artizanii unirii Bucovinei cu Romania) impresionaeaza, marcheaza, fascineaza privitorul de un secol mai tarziu. Dar daca i-ar sti si povestea incredibilului domn Flondor….
Inginer agronom, deputat in Parlamentul Romaniei interbelice, un cunoscut genealogist si primar al urbei sale natale, Storojinet, Serban Flondor a fost cu-adevarat un personaj -erou, de-un rafinament si o inteligenta despre care vorbeau toti Bucurestii aristocrati ai perioadei interbelice si care avea sa-si dea masura propriei umanitati in vremuri teribile.
La cativa ani dupa aceasta fotografie, Serban Flondor avea sa se lupte pentru a salva vietile unor prieteni evrei dragi, simpli cunoscuti sau oameni pe care nu-i vazuse niciodata: Rubi Klein (pe care l-a ascuns in casa in curtea careia e facuta fotografia, la Storojinet), elevii Zalman Leon, Elias Corneliu sau Iancu Moscovici de la liceele “Cultura” si “Ciocanul” (s-a implicat si a obtinut gratierea lor), familii intregi dintr-un tren al mortii care se indrepta spre Transnistria si pe care a reusit sa-l opreasca din drum.
Sef-rabinul localitatii Storojinet, Bention Katz, a cunoscut meritele exceptionale ale lui Serban Flondor si, ani mai traziu, i-a daruit o distinctie din suflet, o placuta de aur pe care era gravata in ebraica o urare de viata lunga. Contele bucovinean a purtat aceasta placuta de aur pana la moartea sa (1971), spunand ca aceasta este singura comoara pe care ar dori sa o ia cu sine.
Mai cool de atat….