Daca vrei sa te imbraci ca Cecilia Cutescu-Stork:

Colier “lariat” foarte lung, care marcheaza linia “obraznica” a bustului, mana in sold, tinuta impecabila si privire drept in fata, usor de sus. Nu e aceasta o femeie pe cinste? Mandra, eleganta, cu un strop de trufie absolut dragalasa? Noi spunem ca da.
Cecilia Cutescu- Stork ne spune povestea chiar si dintr-o fotografie. Care nu lasa pe nimeni indiferent si chiar daca n-am sti cine e, am intelege ca trebuie sa fi fost cineva important. Si foarte puternic.
Madame Cutescu- Stork a fost prima femeie- profesor universitar la o universitate de arte…din lume. A infiintat in 1916 „Asociatia Femeilor pictore si sculptore” si 18 ani mai tarziu a fost aleasa presedinta a Sindicatului de Arte Frumoase. Ihi.
Lucrarile domniei sale cu tuse feminine, sensibile, nudurile zvelte, “gauguin-iene”, de tiganci tinere, superbe ne fac sa zambim fericite si sa ne bucuram.
Doamna Cecilia a trait in vremuri multe. Nascuta in veacul 8 al secolului 19, a prins 2 razboaie, un interbelic splendid si ani de comunism teribil. A iubit cu patima, a fost admirata cu pasiune (Brancusi i-a daruit una din versiunile “Domnisoarei Pogany”) si a trait intr-o familie de artisti, in vremuri pe care, oricat de tulburi ar fi fost, a stiut sa si le faca frumoase.
In 1951 si-a donat casa si colectia de arta noua. Si a oftat mult dupa raiul din vila de la Balcic. Unde ea si sotul ei, Frederic Stork au trait veri, vacante, iubire si pasiune.
“Voi ramane pana la sfarsit o fiinta care nazuieste spre culmi, spre construirea edificiului sublim al efortului omenesc in mijlocul acestui minunat univers.” Cecilia Cutescu-Stork. O femeie pe cinste. Romanca. Mai cool de atat nu se poate.