Daca vrei sa te imbraci ca domnul Cornel Chiriac:

„In timpul liceului se ocupa numai de muzica. Isi pierdea noptile scriind. Dimineata se trezea foarte greu să mearga la scoala” povestea matusa lui. Iar caietele pline de notite despre jazz, scrise cu grija in toti acei ani de elevul indicliplinat:), au fost citite din scoarta in scoarta de Radu Maltopol sau Johnny Răducanu. Erau printre extrem de putinele surse de informare despre jazz din anii comunismului.
Cornel Chiriac a fost indragostit de jazz, invatator si meloman generos. Fara sa-i pese de riscuri, de cenzura, isi flutura pletele lungi pe ritmuri de swing, bebop sau jazz modal, in timp ce copia discuri intregi pe care le arhiva cu mana lui pentru Radiodifuziune.
„Toată bandoteca radio este scrisă și pusă de mâna lui Cornel Chiriac” (Aurel Gherghel).
In 1969, a ascultat intr-o noapte intreaga toata discografia Beatles, pe are o adusese in tara Camil Petrescu jr. si dimineata, fiul scriitorului l-a gasit dormind cu capul pe masina de scris, “a ridicat capul și a spus: «Domnule, sunt senzaționali!» și a adormit la loc”.
Din 1967 a realizat la Radio Romania, cea mai populara emisiune de rock a vremurilor, “Metronom” si o generatie in blue jeans a crescut ascultand recomandarile muzicale atat de cool ale domnului Chiriac.
“Metronom” cu Cornel Chiriac a avut viata scurta, de numai 2 ani. In 1969, la un an dupa invazia Cehoslovaciei de catre URSS, la emisiunea de rock de la radio s-a auzit tare o balada a lui Mircea Florian (despre 5 lupi mici si unul mai mare care au atacat o stana, cu mesaj direct la evenimentul din ’68) si apoi, “Back in USSR” a formatiei Beatles, iar Metronom a fost scoasa din grila de programe.
Jazz, tricou in dungi, par lung, rock’n roll si militantism in vremuri in care multi tremurau de frica si mergeau saptamanal la frizerie.
Mai cool decat domnul Chiriac, nu se poate!