Daca vrei sa te imbraci ca Maria Teohari:

Curioasa, eleganta, cu “usage du monde” si cu o minte stralucita pentru stiinta, Maria Teohari a fost prima femeie astronom din Romania.
S-a nascut in familia medicului Christu si a studiat stiintele la Facultatea de Stiinte din Bucuresti, cu stagii de pregatire la Observatoarele Astronomice din Paris si Nisa, unde a facut studii despre Soare si asteroizi.
La cativa ani dupa intoarcerea din Franta, vederea a inceput sa-i slabeasca foarte mult, medicii punand asta pe seama faptului ca doamna Teohari studiase prea indelung globul solar. Dupa ce, din cauza afectiuniilor ambilor ochi, a renuntat la studiile astronomice, a devenit profesoara de matematica la liceul “Domnita Ileana” din Bucuresti.
„Eram dreapta si severa. Elevele mele nu au regretat această exigenta. Cateva dintre ele mi-au si multumit, spunandu-mi, de pilda, ca, gratie mie, au reusit primele la examenul de admitere de la Politehnica.”
Pe perioada profesoratului, doamna Teohari a fost autoare a zeci de excelente manuale scolare, unele tiparite in mai multe ediţii, dupa care au invatat multe generaţii de elevi.
Poliglota, cunostea foarte bine germana, engleza si franceza, limbi cu ajutorul carora a facut traduceri inca din copilărie, cunoscatoare a pianului, cu talent la pictura si literatura, a trait toata viata devotata stiintei si artelor frumoase.
O doamna cool. Foarte cool. Profesoara Maria Teohari.