Daca vrei sa te imbraci ca regina:

Despre regina Maria, cea mai mare fiica a celui de-al doilea fiu al Reginei Victoria, duce de Edinburgh si Coburg, cea care a fost prima care, deliberat, a renuntat la succesiunea la tronului Marii Britanii, casatorindu-se cu Ferdinand I, vom povesti altadata. Deocamdata ne delectam cu cartea ei, “Povestea vietii mele”, minunat scrisa. De o englezoaica indragostita de Romania. Poate fi o pilda pentru noi.
Azi va impartasim lista chic a reginei Maria, asa cum am vazut-o noi:

1. Casuta suspendata intre copaci

Resedinta de vacanta a familiei regale era la Sinaia, la Castelul Peles. Carmen-Sylva adora locul si venea ori de cate ori putea. Avea chiar un salon la Peles, unde primea mai ales muzicieni talentati. Reginei Maria ii placea sa se retraga, sa viseze si sa se reculeaga intr-o casuta de lemn suspendata intre pinii batrani din padurea din apropierea castelului. Cat de romantic, cat de chic!

2. Coperta de carte

Cand am vazut coperta cartii “Four seasons out of a man’s life”, scrisa de Regina Maria, ne-am zis: Mai cool de atat nu se poate! Cineva cu sange albastru, sa aleaga panza de sac in detrimentul catifelei, matasei sau a pielii de Cordoba, ni s-a parut de-a dreptul incantator si … avangardist.

3. Parfumerul Reginei Maria

Este o reclama aparuta in paginile revistei “National Geographic”, in 1923. Se pare ca endorsement-ul produselor comerciale are vechime, singura diferenta fiind, probabil, ca regina chiar folosea parfumurile Houbigant.