Daca vrei sa te imbraci ca doamna Martha Bibescu:

rochie din dantela si satin
carte Catherine-Paris, de Martha Bibescu

O dimineata de primavara eleganta, la Palatul Mogosoaia, cu mitica Martha Bibescu, “fashion-icon” avant la lettre. In intimitatea matinala a unui personaj care inspira si azi generatii de doamne si domnite in cautare de detalii chic, de atitudini de “femme fatale”, de trucuri de “putere cu manusi de catifea si delicatete de matase”.
Martha-printesa Bibescu a fost romanciera, poeta, autoare de memoralistica, om politic de mare noblete si spirit, cu relatii uimitoare in cercurile politice europene si americane: „Inrudita cu Asquith, seful partidului liberal din Marea Britanie (a carui fiica se casatorise cu Antoine Bibescu), scriitoarea a intretinut relatii stranse si cu Ramsay Mac Donald, fost de mai multe ori prim-ministru al Angliei. (…) I-a cunoscut pe Winston Churchill, Anthony Eden, Neville Chamberlain, iar Sir Samuel Hoare a fost oaspetele ei la Mogosoaia”, scria Ma­ria Braescu, in teza sa de doctorat.
I-a cunoscut şi pe Roosevelt si pe Mussolini, la ei acasa. Si-a exprimat opiniile politice, despre vremurile pe care le-a trait si oamenii pe care i-a cunoscut, cu mult curaj, sinceritate si verva. A fascinat generatii de admiratori de frumos si remarcabil si o mai face inca, cu cel putin la fel de multa forta.
Si ieri, si azi, atat de cool.