Daca vrei sa te imbraci ca Svetlana Toma sau Emil Loteanu:


Svetlana Toma si Emil Loteanu. Actrita si regizorul, in fata afisului in varianta franceza pentru succesul international “O satra urca la cer”, un film despre viata rromilor inceputului de secol XX si despre idealurile care l-au bantuit intotdeauna pe regizorul moldovean: libertatea absoluta si dragostea.
Zambetul ghidus de indragostita al Radei (tiganca a carei poveste o spune “Satra”, care credea in farmece si vrajitorii spre deosebire de Svetlana, care nu a mers niciodata la ghicitoare: ”Viața fiecăruia e ca un coridor. Nu ai cum să cazi din el”:) si privirea complice a maestrului, a primului barbat din viata actritei.

„Emil Loteanu era cu 12 ani mai mare decât mine. Era o personalitate puternică, știa ce-și dorește de la viață. El m-a descoperit și ca actriță, și ca femeie. Până a-l întâlni, el trecuse prin 2 căsnicii, iar eu nici măcar nu avusesem un iubit. Dar Emil era galant, știa cum să curteze o femeie. Plăcea doamnelor și știa asta. Şi dacă în timpul filmărilor era dur cu mine, după terminarea lor se comporta de parcă aş fi fost un copil, iar asta mă făcea să mă simt protejată”, isi amintea Svetlana.
Complicitate fericita din viata si multumirea din priviri pentru o opera creata impreuna ( marele premiu al Festivalului de la San Sebastian (1976), premiul pentru regie la Festivalul International de la Belgrad (1977) si premiul pentru cel mai bun film la Festivalul International de la Praga).
Iubire si pofta libertate, in doi. Cool.