Daca vrei sa te imbraci ca Alina Cojocaru:

Alina Cojocaru este una dintre cele mai mari balerine ale lumii. Micuta, frumoasa, delicata si cu o tehnica impecabila, ea nu doar danseaza, ci si interpreteaza. Lirismul si exactitatea miscarilor sale i-au facut pe importanti critici de balet sa o descrie in cuvinte elogioase.


“Cu precizie şi mişcări elegante, ea transmite spectatorilor un sentiment artistic plăcut, care îţi întăreşte convingerea că baletul nu înseamnă doar sărituri frumoase şi pietre nestemate, ci şi o chestiune care ţine de năzuinţele umane”, London Evening Standard.
“…publicul o adoră şi pentru pasiunea cu care ea împinge coregrafia până la momentele de vârf ale acesteia. Există o tandreţe fascinantă în dansul ei, dar şi elemente de foc şi gheaţă“, The Guardian


“D-ra Cojocaru e “petite”, stralucitoare si captivanta, cu o tehnica si o interpretare atat de senzationale incat transcend micile sincope in stilul ei minunat si tehnica brilianta” New York Times

Despre Alina Cojocaru, en privé:

Primul gest matinal: Apasa pe butonul “snooze” al alarmei de la telefon. Cinci minute in plus de rasfat, de alintatura si “stretching” pisicesc sunt obligatorii pentru o zi inceputa cu buna dispozitie
Ritualul de seara: Adoarme, cel mai devreme, la 1 noaptea. Corpul si mintea ei au nevoie de timp sa se relaxeze dupa spectacol.
Truc contra stress: Ii place sa faca o baie cu saruri minerale.
Fetis: Poantele. Rezista de la 2 luni, pana la 2 zile, daca are multe spectacole. Si le repara singura, le recoase funzile, astfel incat sa reziste o perioada mai lunga de timp. Are tot timpul intre 10 si 15 perechi.


Miscare: Pilates si fitness. O ajuta sa aiba mai multa libertate in miscari atunci cand danseaza.
Micul prieten: Charlie, un Chihuahua cu blana lunga si foarte vesel.
Obiceiuri de la mama: Coase goblenuri in timpul calatoriiilor sau acasa. Ca sa se relaxeze.


Look-alike: Cei de la Muzeul ursuletilor de plus din Skagen, Danemarca i-au daruit unul imbracat intr-o tinuta copiata perfect dupa un costum purtat de ea pe scena.


Meniu energetic: Mananca uneori si 5 batoane de Mars pe zi ca sa-si mentina energia cat mai sus, iar cu o seara inante de un spectacol, o friptura cu multe legume verzi.
Locul de vis: o casa decorata de Johann.

 

Surse: 
Alina Cojocaru       The Telegraph     Ballet.Magazine      New York Times
SkinnyvsCurvy