Dacă vrei să te îmbraci ca Marilyn by John Florea:

Povestea lui Marilyn şi a românilor din viaţa blondei absolute continuă.
John Florea i-a schimbat culoarea părului şi a condus-o la primul ei party Oscar.

Primele lor întâlniri au fost preludiul unei prietenii foarte apropiate a divei cu Florea, care a însoţit-o în cele mai importante momente ale carierei sale, a pozat-o şi nud şi în intimidate şi pe platourile de filmare.

John Florea a avut o carieră incredibilă, a fost considerat unul din cei mai importanţi directori de publicaţii de peste Ocean, fiind redactor-şef la Life Magazine şi apoi a devenit un cunoscut regizor de televiziune (a regizat “Bonanza” şi “Delfinul Flipper”).
El i-a făcut cunoştinţă lui Marilyn cu cel mai important regizor român de la Hollywood: maestrul Jean din Craiova. Negulesco.

Jean Negulesco a învăţat-o pe Marilyn “Cum să te măriţi cu un milionar”
Ion Negulescu s-a născut în 1900 la Craiova, în familia unui proprietar de hotel din Bănie, care mai avea 4 fete.

Casa familiei Negulescu din Craiova

În gimnaziu, Ion câştigă un premiu la desen şi tânărul înţelege că vrea să fie artist. Tatălui său, un negustor cu vocaţie, nici prin gând nu-i trece să-şi lase singurul fecior să o ia pe căi boeme.
În primul război mondial, Ion, adolescent, se răzvrăteşte împotriva părintelui, fuge de acasă şi se înscrie în serviciile de sănătate ale armatei române şi pleacă pe frontul din Moldova. Aici îl întâlneşte pe George Enescu şi-i dăruieşte acestuia un portret.
Compozitorul îi spune puştiului din faţa lui că are talent şi-i cumpără lucrarea la un preţ foarte bun pentru acea vreme. Putea să-şi ia 3 cai cu banii primiţi de la Enescu.
Pentru Ion, încurajările marelui maestru violonist sunt un semn. Iar decizia e luată. Nu vrea să facă nici economie, nici comerţ, nici drept. Nimic din ce visează tatăl său pentru destinul lui. Vrea arte. Şi împotriva dorinţei bătrânului negustor Negulescu, Ion din Craiova pleacă la Bucureşti la Belle Arte.

Desene de Jean Negulesco

Părintele speriat şi dezamăgit mai speră la o ultimă şansă ca să-şi atragă fiul rătăcitor în afacerea pe care o construise. Şi-l ademeneşte cu o călătorie prin Europa. În 1920, Ion ajunge la Paris. E înnebunit de luminile oraşului şi de şarmul creativ din buricul bătrânului continent. Aşa că…rămâne aici.
Bătrânul Negulescu disperă, îşi dezmoşteneşte fiul, dar nicio stratagemă nu ţine. Ion devine Jean. Pictor, elev al lui Brâncuşi şi prieten cu Jules Pascin, Picasso, Soutine, Giacometti, Tristan Tzara, Jean Cocteau şi Amodeo Modigliani. Învaţă, lucrează, pictează şi-şi găseşte şi un job de scenograf. Mai câştigă un ban spălând vase, vănzând lucrări, oferind servicii de companie doamnelor, desenând, făcând caricaturi celebrităţilor vremii.


Pentru o scurtă perioadă lucrează la Nisa, la hotelul românului Negresco. Dar e dat afară după ce seduce o clientă fidelă a hotelului, fiica unui miliardar american.
Jean pleacă cu americanca în Statele Unite şi în 1927 are o expoziţie personală la New York. Urmează câteva expoziţii la Los Angeles, o ofertă de colaborare ca scenograf cu Warner şi aşa începe cariera lui spectaculoasă la Hollywood.
Americanca e părăsită rapid, pentru că Jean ştie sufletul femeilor. Şi are un succes nebun la “zâne”.
Hollywoodul îi scoate în faţă superbităţi cu picoare lungi şi zâmbete celebre, iar maestrul se iubeşte cu Veronica Lake, Faith Domergue, Sidney Fox, Binnie Barnes, Carole Landis, Anita Colby, Lynn Baggett.

Veronica Lake

Dusty Anderson

Dar cea mai celebră amantă a lui Jean din Craiova rămâne Marilyn Monroe.
Actriţa a fost recomandată lui Negulescu de către bunul lui prieten de la revista Life, John Florea. Şi după probe, Marilyn este aleasă pentru un rol principal în “How to Marry a Millionaire”, alături de Lauren Bacall.

Pe perioada filmărilor, între Jean si diva blondă se înfiripă o poveste de dragoste.
“Monroe e visul împlinit al oricărui bărbat din lumea largă. Este femeia cu care visezi şi trebuie să-ţi înşeli nevasta. Mort să fii, să nu te înnebunească”, spunea Jean despre superba lui muză şi iubită.

După “Cum să te măriţi cu un milionar”, cariera lui Marilyn a făcut istorie, iar Jean din Craiova a devenit unul din cei mai importanţi regizori de la Hollywood, cu 12 nominalizări la Oscar pentru “Johnny Belinda” şi un BAFTA pentru “How to marry a millionaire”.
Singurul român get-beget care a avut Hollywoodul la picioare.
Şi al treilea român care a învăţat-o pe Marilyn să fie divă…