Daca vrei sa te imbraci ca doamna Riri:

Nu avem stiinta despre arhitectura. Avem insa admiratia celor sensibili la frumos si armonie.
Nu vrem sa ticluim cuvinte si concluzii cu argument profesionist, ci sa povestim sincer ce ne place la doamna Riri.
In primul rand, ii adoram camasa decoltata adanc, colierul art-deco si coafura deschisa, cu frunte libera si atitudine “in vant”. Stim ca sora domniei sale, Cella (ce familie! 4 surori si toate avangardiste, modiste, talentate, spectaculoase) o admira pentru bunul- simt fashion. Intotdeauna simplu, a la mlle Coco, dar cu o “intorsatura personala”.

Apoi ii indragim viziunea arhitecturala simpla, ca un taior cu cusaturi exacte si elegante.
Si ii elogiem curajul de a transforma fata unui oras, de a pune umaru-i fin la constructia unei scoli de arhitectura romaneasca si de a munci energic si cu enorma pasiune pentru toate proiectele despre care am auzit, pe care le-am vazut in poze, stim ca au marcat vremuri si din care unele mai sunt inca in picioare, norocoase (22 de vile de vacanțã la Balcic dintre care unele sunt dispãrute la ora actualã, 28 vile în România, 5 biserici, palatul prințului Nicolae de la Snagov, pavilionul de ceai al reginei Maria de la Balcic, Spitalul Filantropia, Spitalul clinic Fundeni, Consulatul Franței din București, Prefectura din Oravița, Cinema Capitol București, ansamblu de locuințe Brezoianu, sa).

Ne oprim. Pentru ca expertii spun ca doamnei Riri nu i se potrivesc elogiile. Nu sunt “in stilul” dumneai.
“Incercarea de a o extrage din această zonă de mijloc mi se pare o eroare, iar actuala reparaţie, binemeritată – chiar dacă timidă – nu ar trebui să militeze pentru o înscriere a sa în categoria „greilor“. Ar fi o greşeală. Este însă dificil de rezistat tentaţiei. Sîntem predispuşi, ca popor, la supralicitarea valorilor care, chiar autentice, ajung finalmente străvezii. Dă bine să plusezi epitetul, dă bine să împănezi caracterizarea… Şi asta pentru a obţine propria ieşire în faţa rîndului. Arhitectura doamnei arhitect trebuie să rămînă în această zonă secundă, în zona de mijloc.” (Horia Dinulescu).
“Arhitectura secunda” si eleganta atemporala. Mai cool de atat, niciodat’.