Daca vrei sa te imbraci ca minunatul domn Rotman:

Povestea unui campion fara egal, a unui luptator desavarsit si a unui om ambitios, spectaculos, admirabil. Mai cool decat domnul Rotman, nu se poate.
Leon Rotman s-a nascut pe 22 iulie 1934 la Bucuresti. Dupa razboi, ca sa-si ajute familia, Leon se angajeaza la numai 15 ani la uzinele “Timpul”, unde se inscrie si la cursurile de calificare pentru meseria de strungar. Mereu indragostit de sport, Leon face in timpul liber atletism si lupte libere la Dinamo.
In 1952 se infiinteaza sectia de kaiac-canoe la clubul lui Leon si adolescentul decide sa se inscrie la aceasta disciplina. Ca sa se antreneze mereu, Rotman foloseste in sectia de la uzina numai barosul de 10 kg, cu care loveste fara oprire, zilnic, spre mirarea si amuzamentul colegilor si prietenilor de la serviciu. Dar Rotman le raspundea mmereu ca numai asa poate sa constuiasca forta pentru competitiile de canoe.
Leon are 1 m 70 si 62 de kg, o alura care nu era in standardele acceptate pentru competitiile nautice, iar antrenorii nu-l iau in formulele pe echipaje. Dar Leon nu se lasa descurajat si participa numai la probe nationale de simplu, pe care le castiga una dupa alta. In 1956, la selectiile pentru Olimpiada de la Melbourne, selectionerii pentru lot vor sa evite prinderea lui Leon in echipa, dar Leon le propune o o cursa de departajare pentru proba de simplu, pe care o castiga si asa convinge pe toata lumea ca merita un loc in lot.

Dupa 5 zile de calatorie, cu 5 escale, echipa nautica a Romaniei ajunge la Jocurile Olimpice din Australia.
Aici, Leon de minuneaza de noul taram descoperit, povesteste tuturor din tara, cu mult umor, despre baracile de lemn in care a fost cazata delegatia Romaniei, un fel de ghetou aborigen si se bucura din plin de aventura pe care i-o ofera Melbourne-ul.
La un meci de fotbal amical, intre sportivi din mai multe tari, Leon se accidenteaza la picior. Entorsa ii da mari batai de cap si dureri teribile, pe care Rotman le ignora si se prezinta asa la startul cursei de 1000 de metri. Comisia care facea verificarea tehnica vrea sa-l descalifice pentru ca barca lui era mai lunga cu cativa centimetri. Leon nu se lasa descurajat, ia rapid un fierastrau si taie surplusul din barca. In cateva minute, comisia ii permite sa se alinieze la start. Dupa o cursa incredibila, in care Leon a condus mereu cu o lungime de barca, sportivul castiga aurul olimpic. Cu acceasi ambitie si minunat talent, Leon Rotman ia aurul si pentru proba de 10 000 de m, devenind primul roman dublu medaliat la Jocurile Olimpice.

Cand, la intoarcerea acasa, jurnalistii l-au intrebat cum s-a ambitionat, care a fost motivatia sa incredibila, Leon le-a raspuns hatru si uman ca se gandea la cei 25 000 de lei premiu pentru campioni, pentru ca voia sa-si ia o casa. Pana la urma, autoritatile i-au dat doar jumatate de suma, dar Rotman nu s-a lasat descurajat si s-a bucurat din plin si de ei. Si-a luat o motocicleta, Jawa, cu care a batut tara in lung si-n lat.:)
O minune de om, o ambitie incredibila si o poveste care merita povestita.
Domnul Rotman (are azi 78 de ani si este la fel de vivace si plin de optimism), eroul nostru chic si cool.