Daca vrei sa te imbraci ca domnul Steinhardt:

Am ascultat nemiscate, pret de aproape 3 minute, amintirea depanata usor, duios si cu multe detalii chic, a doamnei Cornelia Pillat, despre bunul prieten al sotului sau (Dinu Pillat), Nicu Steinhardt. Si a suta oara, ne-am minunat de bucuria de viata si frumusetea unui personaj aproape incredibil, care le spunea celor dragi (mereu, mai ales dupa anii de puscarie grea): “raiul e pe pamant”.
Doamna Pillat isi amintea in audio-book-ul “Portrete in filigran” de pasiunea pentru frumos “a burlacului atat de ordonat, Nicu Steihardt”. Despre garsoniera lui micuta dar “foarte eleganta si cu dichis” si despre mesele pe care le pregatea minutios prietenul lor drag. Cum, daca invita la restaurant un amic sau mai multi cunoscuti, domnul Steinhardt mergea de dimineata sa vorbeasca cu chelnerii si sefii de sala, ca sa fie sigur ca mancarea va fi perfecta, vinurile asisderea si nu care cumva sa fi lipsit de pe fata de masa impecabila, buchetul de flori!
Si despre mirarea tuturor celor care-l stiau si-l pretuiau, minunati de cum puteau sa sada atat de armonios in acelasi om minunat, un ascet si un mare iubitor de viata.
“Am intrat în închisoare orb (…) şi ies cu ochii deschişi; (…) am intrat nemulţumit, ies cunoscând fericirea; (…) soarele şi viaţa îmi spuneau puţin, acum ştiu să gust felioara de pâine cât de mică.”, Nicolae Steinhardt.
Mai cool de atat nu se poate.