Daca vrei sa te imbraci ca Ilinca Tomoroveanu:

Cautam imagini cu Octavian Goga si intalmplarea a facut sa dam peste aceasta poza plina de soare, cu o tanara parca scoasa dintr-o revista de moda din anii ’60, cu breton fara cusur, “a la Sassoon” si cu o rochie in A, care-i lasa la vedere picioarele lungi si superbe.
E Ilinca Tomoroveanu, iar legatura domniei sale cu poetul nu e deloc la voia unui “serendipity”.
Marea actrita e nepoata lui Goga (dupa bunica ei, care a fost sora poetului), pe care nu a reusit sa-l cunoasca fata in fata, pentru ca “unchiul Tavi” murise cu trei ani inainte ca doamna Tomoroveanu sa vina pe lume.
A crescut cu poeziile lui Goga, spuse usor, cu mare pretuire si grija de bunica doamnei Ilinca. Are si azi grija de Rasinari, gospodaria de acolo fiind acum in proprietatea actritei. Si recunoaste cat de greu i-a fost sa recite poezie scrisa de unchiul ei:
“Este o mandrie evident ca fac parte, prin mama, dintr-un astfel de neam. Ai insa si anumite obligatii. N-ai voie sa deraiezi de la ele. Iar povara? Foarte tarziu am inceput sa recit din Goga. Chiar dupa ce fusese reconsiderat. Imi era teama ca interpretarea mea nu se putea ridica la nivelul versurilor. Faptul că te tragi dintr-un neam de oameni frumoşi (mă refer la sufletul lor, la mintea lor) îţi dă certitudini şi te obligă. Sper că nu i-am făcut de râs. Vremurile au fost grele, iar supravieţuirea e datorată, cred eu, culturii. Şi celor care au fost înaintea noastră.”
Mai cool de atat nu se poate.