sursa foto
Daca vrei sa te imbraci ca domnul Lazar:

Ii stim multe din fotografiile care ne-au construit lumea, ne-au dat speranta, povesti, vise. Dar nu l-am cunoscut niciodata. In cele cateva imagini cu domnia sa pe care le-am vazut, apare imbracat discret si aproape intotdeauna cu vesta cu multe buzunare, de jurnalist-fotograf. Niciodata epatant. Pasionat mereu de ceilalti si de povestile lor.
Ieri, am primit un mail de la domnia lui. Si am intrat in pamant de rusine. Ne scria suparat ca i-am folosit una din imagini fara sa-i cerem acordul. N-am stiut ca e facuta de Dinu Lazar. Am gresit. Din ignoranta, graba, superficialitate.
Ne-am cerut scuze si speram sa ne ierte. Si ne-am uitat din nou pe minunatiile pe care le-a creat si ne-am bucurat de fiecare imagine pe care am (re) descoperit-o. Luati-va doua ore si stati pe indelete cu fotografiile dumnealui. Aici. sau aici.
Lumea pe care ne-o dezvaluie domnul Dinu Lazar si pe care toti pasionatii de fotografie o cunosc are atat de multa stralucire, emotie, spectacol. Glamour-ul nu a murit. Nu mai stim noi sa-l vedem.
“Dintr-un punct de vedere, un moment decisiv pentru mine a fost clipa cind mi-am dat seama ca trebuie sa fac fotografie exclusiv pentru mine si pentru placerea mea, fara a face nici un rabat sau nici o concesie.
Daca ce fac place si altora, foarte bine, ne bucuram impreuna; daca nu, ghinion, asta e.
Cea mai sigura cale de ratare este sa faci bine ceva care sa fie necesar undeva sau cuiva si pentru ca sa se potriveasca, modifici pe aici pe colo prin punctele esentiale. Ajungi astfel foarte usor sa nu iti dai seama ca ajungi o unealta fara implicatie sufleteasca…”

Decizia perfecta a domnului Dinu Lazar. Mai cool decat atat, nu se poate.