Daca vrei sa te imbraci ca June:

cercei “Zoe” cu diamant
rochie Maria Marinescu
ruj “wild cherry”
I-a tinut in mreje o viata intreaga pe Henry Miller si Anais Nin, iar exegeti, fani, connaisseuri de literatura spun despre ea ca e muza absoluta. A ramas in istorie cu rochiile ei de catifea si rujul mereu rosu-sangeriu si ca personaje care o descriu cu detalii de viata intima, de istorii personale in Nexus, Plexus, Sexus sau Tropicul Capricornului (personajul Mona este construit de Henry Miller, cu gandul la ea).

June Mansfiled Miller s-a nascut in Bucovina intr-o familie evreiasco-rroma din nordul Romaniei de azi.
A emigrat in State impreuna cu parintii si fratii cand avea 5 ani si va ramane la New York pentru toata viata, exceptand perioada in care a locuit la Paris.
La 21 de ani, June era deja “femme fatale” si l-a cucerit la prima vedere pe Henry Miller care in acea perioada era insurat si doar visa la o cariera literara.
June a crezut in talentul scriitoricesc al sotului sau inainte ca el sa fi asternut macar un rand pe o foaie de hartie si l-a inspirat pe Henry cu viata ei aventuroasa (era bisexuala), cu secretele si misterul pe care le construia in jurul familiei si iubirilor ei conjugale sau din afara mariajului.
La 7 ani dupa ce s-a casatorit cu Henry Miller, June o intalneste pe Anais Nin care devine obsedata de farmecul si viata lui June si la fel ca Henry o foloseste ca arhetip pentru multe din personajele ei literare. Anais, June si Henry fac pentru cativa ani triunghiul amoros scandalos despre care a vorbit toata lumea literara si care a inspirat carti, filme si cultura pop din secolul trecut.

June bucovineanca, muza-absoluta.
Cool “avant la lettre”.