Ufff! Zapada asta de afara, imprastiata haotic pe strazi si pe trotuare, in blocuri mari, inghetate si gri e un motiv sa-mi doresc sa ma aciuez in casa.
Visez la o zi libera in mijlocul saptamanii, un fel de duminica, numai ca e joi.
Vreau sa fie o zi de rasfat, alint, razgaiala, huzureala si placeri.
Incep temeinic de dimineata. O baie calda si spumoasa, cu Baxter Dury cantand pe fundal.

Imi masez pielea cu un scrub cu sare de mare lichida de la AHAVA.


Apoi cu uleiul de corp – lumanare de la JimmyJane. Eu am primit-o de Craciun. Miroase fantastic si e foarte sexy sa simti pe corp uleiul incalzit.
Ma imbrac lejer, de casa, dar chic. Chic-ul meu!


Imi iau ceva bun de la Omnivore, o cutie de macarons de la Madame Lucie, o sampanie rosé, paharele de la Claudberry Living.


Si toata ziua o sa ascult muzica celor de la Ensemble, un band din care face parte si Johannes Malfatti, un compozitor de origine romana care semneaza si coloana sonora (minunata!) a filmului “Tatal fantoma” (puteti sa-l vedeti in cinematografe din 2 martie).
O sa citesc si o sa savurez pagina cu pagina albumul “Trѐs Tendance”, o colectie de fotografii cu fashionistele si conectatele de la 1900 pana in prezent.


Apoi, un film, doua, trei ale lui Rohmer. Imi plac povestile si personajele lui; sunt candide si luminoase. Rohmer arata mereu fata frumoasa a lumii, cu o placere pentru viata cotidiana, banala pentru alti regizori.


Si o sa citesc in continuare cartea lui Cezar Petrescu: “Dumineca orbului”, intr-o romana frumoasa, inflorita si bogata, cu personaje atat de romantice ca, initial mi-am zis, “prea mult, prea mult sirop”, dar pe care le gasesc acum adorabile.


“Salut! Da, n-am uitat. Ajung in 40 de minute. Cam asa. Da… Ne vedem. Pupici!”
O sa fac toate astea intr-o joi. Sau intr-o miercuri. O sa-mi iasa pana la urma. Deocamdata imi iau aprés-skiurile si infrunt nametii.