Daca vrei sa te imbraci ca Vasilica Tastaman:

Basca rosie, puloverul “en rond” verde-padure si privirea dulce, pusa pe sotii a Vasilicai Tastaman, in “Asta seara dansam in familie”. O imagine -icon a anilor ’70, cand toate divele si elegantele oraselor cautau palarii, caciuli sau accesorii de par, rosu-curajos. Ca sa castige si ele acel “je ne sais quoi”, dupa care innebuneau baietii privind-o pe Vasilica, din salile de cinema.

A debutat in teatru la 16 ani pe scena teatrului din orasul natal, Braila, si l-a cucerit definitiv pe maestrul Ion Manolescu (tutorele Floriei Capsali), care a adus-o la Bucuresti, unde tanara actrita a intrat imediat in trupa doamnei Lucia Sturdza-Bulandra. Au urmat o cariera incredibila de teatru si film si o viata plina de povesti romantice, extraordinare.
Vasilica a fost admirata de toti iubitorii de film si iubita cu pasiune de Gheorghe Dinica, Dan Tufaru (care s-a indragostit de nurii blondinei dulce si mereu vesele, in perioada cand era impreuna cu Anda Calugareanu), dar l-a luat de barbat pe Emerich Jenei.
La inceputul anilor ’80, cand cenzura comunista daduse o circulara prin care anunta ca pe copertele revistei Cinema nu mai au voie actori, decat in tandem sau in grup (doar Ceausescu avea dreptul la imagini de coperta, singur – da, asa se explica copertele din ’82 pana la revolutie, in care actorii nu mai sunt niciodata singuri…), Vasilica a emigrat in Suedia.
Dupa 1989, dorul de casa n-a lasat-o si s-a intors aici.
Unde s-a pregatit pentru ultimele roluri si a dat cele din urma interviuri.

Doamna Vulpe cea atat de chic. Mai cool de-atat, de unde, soro?:)