sursa foto
Daca vrei sa fii cool, ca baietii de la Mondial:

Domnul Doru Ionescu face aici o scurta istorie cool a rock-ului romanesc si evoca oameni, trupe, momente importante a generatiei in blue-jeans, o lume care n-a vrut sa se conformeze si care oferea in vremuri inchise guri bune de aer de libertate.
Din imaginea cu trupa Mondial, a caror hituri le fredoneaza si generatia milenista, ne privesc relaxat Mircea Dragan (claviaturi), Filip Merca (chitara bas), Misu Cernea (ulterior SFINX, tobe si voce) si Sorin Tudoran, despre care specialistii in rock romanesc spun ca a fost unul dintre cei mai mari chitaristi pe care i-a avut Romania vreodata si cel caruia ii datoram celebrele copii de statii Marshall, numite…Tudoran.
Imaginea este din perioada in care pletele, spiritul viu si liber, vinilurile cu muzica din occident, ritmurile puternice si versurile militantiste rock circulau greu, dar supravietuiau si ajungeau la lume pentru ca pasiunea, curajul si muzica nu puteau fi oprite si complet cenzurate.
In acea perioada (1971), ne spune domnul Ionescu,a fost un festival care a facut istorie si despre care povestesc toti indragostitii de rock de azi si de ieri: Club A, la mijlocul lunii mai, in al doilea an din deceniul 8. A fost “o saptamana de vis, care a reunit toate numele tari ale momentului: rock, folk, jazz. In registrele noastre, am gasit filmarea lui Titi Acs, dar, din pacate, filmele au fost distruse in 1985. M-a salvat MIREL LEVENTER, sef al Cineclubului Arhitecturii in anii ’70, care mi-a pus la dispozitie filme de 8 mm cu Dorin Liviu Zaharia si OLIMPIC ’64, Mircea Florian, SFINX in formula trio condusa de proaspatul venit Dan Andrei Aldea, CHROMATIC GROUP, ROSU SI NEGRU, MODERN GRUP, MONDIAL, Marcela Saftiuc, PHOENIX si tot asa…”.
O lume, oamenii ei frumosi si curajosi, cei care ne-au invatat ce inseamna sa fii cu-adevarat cool.