Daca vrei sa te imbraci ca Lola:

Ai crede ca e un afis cu Catherine Deneuve in rolul unei Belle de Jour- violoniste.
Dar daca te uiti mai atent la privirea usor pierduta, la mainile atat de fine si la zambetul retinut, fara niciun strop de cabotinism, incepi sa ai indoieli. Intre femeia din imagine si vioara ei e o poveste de dragoste adevarata. Nicio actrita nu poate reproduce, juca atat de convingator realitatea unei astfel de emotii.
Lola Bobescu. Ea e “Catherine Deneuve” cu vioara si cea despre care Yehudi Menuhin spunea ca “e cea mai mare si mai frumoasa violonista a lumii”.
Lola s-a nascut in 1919 la Craiova, in familia compozitorului si dirijorului Aurel Bobescu si la 5 ani a avut primul sau concert acompaniata de o orchestra.
La 11 ani, mademoiselle Bobescu pleca la Paris la Ecole Normale de Musique si 7 ani mai tarziu absolvea Conservatoire National de Musique cu “Prix d’Excellence”.
Vacantele si le petrecea tot departe de rude si familie, in Franta, exersand la vioara la scoala de vara de la Seignolay, a sotilor Marcel si Celiny Chailley. Aici, se spune ca adolescenta Lola a trait si prima ei iubire cu un coleg de studiu.

Lola, la picioarele lui Marcel Chailley
A fost eleva favorita a maestrilor Enescu si Thibaud si la 17 ani a uimit o lume intreaga dupa ce a concertat impreuna cu orchestra Colonne, sub bagheta lui Paul paray.

Lola la Seignolay (in plan apropiat)
Lola a avut cohorte de admiratori fanatici in toata lumea si a fost una din cele mai fragile, mai chic si mai talentate soliste violoniste din secolul trecut.De la Paris, in anii 50, Lola a plecat in Belgia, unde a fondat si a condus formatiile Solistes de Bruxelles – actuala L’Orchestre de Wallonie din Liege si Cvartetul de coarde “L’Arte del Suono” din Bruxelles si unde a fost profesoara de vioara la Conservatorul din Bruxelles.


Mai cool decat “mademoiselle Lola, la prodigeuse belle avec le violon”, nu se poate.