Gina, va recunoastem cinstit, ne-a schimbat viata. E poate mult sa spunem asta, dar o simtim plenar.
Urmatoarea fapta buna era sa gasim/sa alegem pe cineva care are nevoie de bani si sa-i trimitem. Prin posta. Cine nu are nevoie de bani azi? Dar noi cautam pe cineva pentru care bruma noastra de bani chiar sa faca diferenta.
In astfel de moment dilematice, prietenii sunt tare buni pentru ca-ti pot da ide bune. Am sunat-o pe Alina. De fapt Dinu a sunat-o, pentru ca mai intai am vorbit cu el. M-a sunat ea imediat.
Alina e profesoara in Sacele, Brasov la o scoala cu majoritatea copiilor din familii sarace.. Face parte din acei oameni pentru care ceea ce fac tine de vocatie, de pasiune si nu doar de bani. O admiram din tot sufletul nostru.
Ma intorc la poveste…
M-a sunat si mi-a zis ca are o fetita la scoala, e in clasa a 6-a, e foarte buna la invatatura, muncitoare, serioasa si cu mult bun-simt. A fost si bolnava, avand o hepatita recurenta. Si parintii ei sunt foarte responsabili, doar ca sunt saraci. Mi-a dat numele complet si adresa unde sa-i trimit banii impreuna cu o scrisoare.
“Draga Gina,
Am aflat cat de buna, silitoare, serioasa si dulce esti. Si ne-am bucurat mult. Toate aceste calitati te vor ajuta sa ajungi un om mare bun, harnic si demn de lauda.
Tu sa fii mereu asa si sa ai incredere in tine si sa fii mereu vesela si optimista.
Iti trimitem un cadou pentru tine. Sa te bucuri de el impreuna cu familia ta!
Craciun fericit, Gina!”

Gina ne-a trezit la realitate. Ne-am dat seama ca micile noastre drame, probleme, nefericiri sunt asa de mici ca nici nu conteaza. Gina si alti copii ca ea trebuie sa se lupte pentru viata. Asa sunt lucrurile. Nu au ales ei. Nu si-au dorit. Dar sunt inzecit mai puternici si mai demni de lauda pentru orice realizare a lor decat noi ceilalti care am fost mai norocosi in viata.
Bravo, Gina!