Daca vrei sa te imbraci in stilul domnului Popescu:
image1xlNiketricousebastian

pantaloni scurti “YMC”
ghete sport “Nike”ghete sport “Nike”
tricou polo “Brooks Brotthers”
Nike+ FuelBand SE fitness tracker
gel lichid pentru “wet look” cu aspect natural

Cu fata smeada, parul pieptanat pe spate si dat cu briantina, silueta subtire si fragila, Lucian Popescu, poreclit “Baiatul de ciocolata”, devine in vara anului 1930 campion european la box, prima astfel de performanta a sportului romanesc.
Povestea e spectaculoasa si merita respusa. Pe 7 iunie 1930, stadionul Romcomit (actualul stadion de rugby “Arcul de Triumf”) este intesat de lumea venita sa-l vada pe campionul european al momentului, Kid Oliva, care a acceptat pentru 300.000 de lei, o mica avere la acea vreme, sa boxeze la Bucuresti cu Lucian, pustiul subtirel si delicat, inca elev de liceu. Oliva credea ca meciul e o simpla formalitate, necrazand ca-si va lasa centura tocmai la Bucuresti, subestimand stanga impecabila a lui Popescu, eschivele, garda ermetica, jocul de picioare si jabul lui devastator, de neinvins. Dupa 10 reprize si 8 trimiteri la podea, Popescu, un baiat dintr-o “tara micuta”,(ziarul francez “L’Auto”), castiga titlul de campion.

„Nu voi uita niciodata cata mandrie am adunat in inima atunci cand am daruit tarii mele in 3 randuri titlul european. Imi dau seama ca truda mea n-a fost zadarnica si ca am avut si eu rostul meu pe acest binecuvantat pamant romanesc”, marturisirea lui Lucian, a unui campion, a unui om care si-a depasit limitele si a uimit o lume intreaga. Respect. Mai cool decat Lucian Popescu, cu greu.

surse: Luptatorii si Vanatorul de legende.

S-ar putea să-ţi placă să citeşti şi: