Daca vrei sa te imbraci ca Oanta:

Pe fluxurile de noutati de coolhunting, curg intr-una stiri despre “choir fascination”. Se pare ca grupurile care isi armonizeaza vocile si impreuna fac muzica sunt “uber”. Emisiunile de TV despre “talente de coristi” fac audiente frumoase, francezii pregatesc musical nou cu “Les choristes”, care acum cativa ani umplea sali de cinema si e revival mare pe Broadway cu “oldie but goldie” Sister Act.
Si deodata ne-am amintit de Ioan Luchian Mihalea. De “Oanta” si corurile copilariei noastre, Song si MiniSong. De silueta sa subtire, “zvacul” sau plin de bucurie, “coama” sau tunsoarea foarte cool, care nu intelegem cum de scapau de cenzura comunista, si de talentul sau incredibil de a aduce laolalta oameni talentati si de a-i face sa se simta ca o singura voce.
Ne-am amintit si de hiturile internationale pe care le auzeam la TV sau la radio cantate numai de Song sau de figurile superbe cu zambete libere ale copiilor si adolescentilor de la MiniSong.


Pe fiecare 15 decembrie, cei care au fost aproape de “Oanta” se mai intalnesc inca, de ziua artistului, ca sa-l celebreze. Fara lacrimi. Doar cu zambete, bucurie si cantec.
Mai cool de atat…