Dacă vrei să te îmbraci ca madame Miţa:


Miţa, muza lui Dior
“Este una din acele persoane rare pentru care eleganţa este singura raţiune de a trăi”, spunea Christian Dior despre muza sa, Mitza Bricard.
Îhî, Mitza. Adică probabil, Miţa.
În anii 50, Mitza Bricard era mereu prezentă lângă maestrul Dior. Lucra alături de el, îi construia pălării, era şefa departamentului lui de creaţie şi o prietenă apropiată.

Biografia muzei Miţa e un mister. Unii spun că avea mama englezoaică şi tatăl austriac, alţii că era o orfană unguroaică ajunsă la Paris în adolescenţă şi sunt destui care vorbesc despre România ca ţara de origine a Miţei, de unde a plecat ca fată de companie şi a ajuns în Paris când avea 20 de ani.
“Le tout Paris” o invidia pe Mitza şi o bârfea. Pofta ei pentru bărbaţi tineri era subiectul de conversaţie preferat în saloanele la modă.
“Purta mereu o eşarfă mică din muselină cu imprimeu- leopard la încheietură, ca să-şi ascundă semnul unei iubiri trecute, dureroase”, insinuau ştirile din acea perioadă.
“Şi făcea dragoste cu “chic-boys” – nu vulgar, ci couture.” Pardon?
Mitza a impus în modă şi în colecţiile Dior nuanţele de lila şi imprimeurile “panthère-jungle”.

Eşarfa – leopard era nelipsită de la mâna Miţei, asfixiată de bijuterii somptuase. Iar cămăşile sau rochiile erau îmbrăcate tot timpul direct pe pielea goală. Niciodată nu purta lenjerie intimă…
Turbanul, perlele şi stiletto-urile erau marca Mitza.
Iar Dior o adora. Pentru că avea “alura şi clasă. Şi un aer tare care e foarte greu de definit şi de copiat: CHIC .”
Întrebată ce fel de flori preferă, Mitza a răspuns: « Cartier ».
Mai cool de atât nu se poate, Mitzo !